Algemene retourvoorwaarden - Herroepingsrecht

Retourneren
Heeft u een product ontvangen maar het toch niet nodig of het verkeerde artikel besteld? Dan kan dit vanzelfsprekend geretourneerd worden.

Retourzendingen moeten wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen:
Een verbruiksartikel beoordelen moet gebeuren zonder de verpakking te openen. Een cartridge of toner waarvan de verzegeling verbroken is kan niet
teruggenomen worden. In de regel is altijd aan de verpakking al zichtbaar of het product geschikt is voor gebruik in uw printer.

Een vuistregel is dat u met een verbruiksproduct dat u online gekocht heeft net zoveel mag als een verbruiksproduct dat u in een fysieke winkel koopt.
Een geopende cartridge die u in een winkel gekocht heeft kunt u ook niet meer retourneren. Het verbreken van een verzegeling, vacuüm verpakking of
stof- en lichtdichte verpakking resulteert dus in een waardevermindering van 100%!

Wanneer u een product retour wilt zenden, met welke reden dan ook, neemt u ten allen tijde contact op met onze klantenservice.
Zij geven u een retournummer, zonder dit nummer worden er geen pakketten in ontvangst genomen en zal deze retour gestuurd worden.
Alle kosten die wij hierdoor maken, worden op u terug verhaald. Zorg er daarom altijd voor dat u eerst om een retournummer vraagt.

Wanneer u het product retour stuurt, verpak het product dan altijd goed en veilig! Voeg altijd uw factuur in de doos/verpakking.
Voor geschreven tekst, stickers of andere aantastingen van het pakket kan een waardevermindering tot 100% in rekening gebracht worden.
Ook het aanbrengen van het retourlabel op de verpakking zelf valt onder aantasting van het pakket.

Voorbeelden
U heeft uw bestelling ontvangen, pakt de cartridge uit en plaatst deze in de printer. De printer herkent deze niet en nu blijkt dat u de 301XL cartridge nodig had, maar de 300XL besteld en ontvangen heeft.
Dit is een foutieve bestelling en omdat de gesealde plastic verpakking verbroken is kan dit product niet geretourneerd worden.
Ondanks dat het product niet gebruikt is kunnen we deze niet meer opnieuw versturen waardoor een waardevermindering van 100% van toepassing is.

De bestelling is geleverd en u komt erachter dat de geleverde cartridge een PG-545XL is in plaats van een PG-540XL. U heeft echter wél
de juiste (PG-540XL) besteld. Dit is een fout van ons. Stuur ons een mail en wij sturen u een retournummer waarmee u de cartridge kunt terugsturen. Wij sturen uiteraard ook de juiste cartridge aan u op.

Modelformulier herroeping
Indien u de bestelling wilt retourneren, bent u verplicht om het 'modelformulier voor herroeping' toe te voegen aan uw retourzending.
U kunt het formulier uitprinten, invullen en meesturen met de bestelling. Retourzendingen zonder een volledig ingevulde modelformulier
nemen wij niet in behandeling en zullen retour gestuurd worden.

In behandeling
Als wij uw retourzending ontvangen hebben, hebben wij 14 werkdagen de tijd om deze te behandelen. U ontvangt altijd per mail ons oordeel.

Crediteren
In het geval van een creditering - en als wij over de benodigde gegevens beschikken - wordt het bedrag binnen 5 werkdagen na behandeling van
de retourzending teruggestort. Bij een volledige retourzending worden zowel de productprijs als verzendkosten van ons naar u gecrediteerd.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over bovenstaande? Neemt u dan gerust contact met ons op via info@printers4all.nl.